ActueelOver het platformContactThema'sToegankelijkheidLinksMeldpuntLEES VOOR
Gehandicapten Platform Bladel
Arbeid
Mobiliteit
Onderwijs en vorming
Sport en recreatie
WMO
Wonen
Arbeid

Iedereen wil zijn bijdrage leveren aan de samenleving, dit kan op verschillende manieren via vrijwilligerswerk of arbeidsmogelijkheden. Sommige inwoners krijgen vanaf 2015 te maken met de Participatiewet, of verrichten werkzaamheden via de WVK.Neem voor uw persoonlijke situatie eerst contact op met Isddekempen.en/of het UWV,

WVK
Informatie over WVK. Bladel (zie arbeidsbureau bij het gemeentehuis).


Vrijwilligerswerk

De vrijwilligersondersteuner ondersteunt en adviseert vrijwilligersorganisaties bij alle zaken rondom het vrijwilligerswerk. Want bij vrijwilligerswerk komt meer kijken dan op het eerste gezicht lijkt. Zo is het vinden van geschikte vrijwilligers niet eenvoudig. En heeft u de juiste persoon te pakken, dan is het de kunst hem te behouden. De vrijwilligersondersteuner kan ook helpen bij het opzetten van projecten en samenwerkingsverbanden, adviseren bij (bestuurlijke) knelpunten en bij de aanvraag van gemeentelijke subsidie en fondsenwerving.
Daarnaast kan ook de individuele vrijwilliger met vragen bij de vrijwilligersondersteuner terecht, Marjo Leijten:
m.leijten@bladel of tel 06-19917067.

Ondanks het grote aantal vrijwilligers dat de gemeente Bladel kent, is er nog steeds volop vraag naar nieuwe vrijwilligers. U kunt deze nieuwe vrijwilliger zijn! Waarom? Omdat het leerzaam en leuk is om iets voor een ander te doen.

Zonder inzet van vrijwilligers kunnen veel activiteiten niet meer georganiseerd worden en voorzieningen niet in stand gehouden worden. Maar ook voor u levert het iets op. Het is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen, ervaring op te doen en om u zelf te ontwikkelen. En het kan heel veel voldoening en plezier geven.

Iedereen is anders en daarin is ook het vrijwilligerswerk divers. Voor ieder wat wils! Heeft u de tijd om u wekelijks in te zetten als vrijwilliger of past een tijdelijke of eenmalige klus u beter? Kijk op:
www.vrijwilligersvacaturebank-bladel.nl of neem contact op met de vrijwilligersondersteuner, Marjo Leijten: m.leijten@bladel.nl of tel. 06-19917067.


Gehandicapten Platform Bladel 2017