ActueelOver het platformContactThema'sToegankelijkheidLinksMeldpuntLEES VOOR
Gehandicapten Platform Bladel
Arbeid
Mobiliteit
Onderwijs en vorming
Sport en recreatie
WMO
Wonen
Sport en recreatie

Op dit moment zijn de mogelijkheden voor sport en recreatie voor mensen met een beperking in de gemeente Bladel nog onderwerp van onderzoek van het Platform. Toegankelijke sportaccomodaties zijn te vinden via Sportdrempelvrij

De verwachting is dat het sportaanbod voor mensen met en beperking meer invulling zal krijgen via de wmo 2015.Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.


Wij bevelen u in dit verband aan om contact  op te nemen met een van de vele verenigingen die de gemeente Bladel rijk is.De gegevens van deze organisaties zijn te vinden in de gemeentegids.


Algemene informatie over het sportaanbod voor mensen met een beperking (inclusief verwijzingen naar organisaties ) is te vinden via gehandicaptensportbrabant of het Nederlands Paralympisch Comite.


Recreatie.

 
 De toegankelijkheid van buitengebieden en evenementen als onderdeel van de inclusieve samenleving is een belangrijk aandachts- en actiepunt voor het platform. Voor informatie over deze onderwerpen verwijzen wij u naar de VVV- Bladel. De medewerkers staan u graag te woord.

Op de site
natuurzonderdrempels en Wheelmate kunt u eveneens bruikbare informatie vinden.
De site
Eelkedroomt bevat een overzicht van rolstoeltoegankelijke bed&breakfasts.De bekende blauwe gids met aangepaste vakantiehuizen is eveneens een belangrijke bron.

Rolstoeltoegankelijke Restaurants in de omgeving vind je hier :www.rolstoeltoegankelijkerestaurants.nl.

 Gehandicapten Platform Bladel 2017